Sinds enkele jaren is sim only niet meer weg te denken uit Nederland. Waar voorheen iedereen voor een traditioneel abonnement met een gratis smartphone koos, zo nemen nu velen een sim only abonnement. Vrijwel iedereen stapt over op deze abonnementsvorm, maar waarom is dat eigenlijk? Welke voordelen brengt sim only met zich mee?

Lage tarieven

De meest voor de hand liggende reden dat mensen overstappen naar sim only is vanwege de lage tarieven. Maandelijks hoef je namelijk maar enkele euro’s te betalen, terwijl je voor een ander soort abonnement al gauw enkele tientjes kwijt bent. Met dit lage bedrag beschik je vaak over dezelfde mogelijkheden als bij een duurder abonnement. Je bepaalt namelijk zelf hoeveel MB’s en belminuten je wilt hebben en alleen daarvoor betaal je dan.

Eigen smartphone

Veel mensen kiezen voor de duurdere abonnementsvorm vanwege de gratis smartphone die ze erbij krijgen. Echter houden zij er niet rekening mee dat ze maandelijks alsnog voor hun toestel betalen. Vandaar dat de abonnementskosten hoger liggen dan bij sim only. Met een sim only abonnement maak je dus minder kosten. Maar je moet niet vergeten dat je zelf je eigen smartphone moet betalen. Voor veel mensen is dit een voordeel, want indien ze tevreden zijn met hun huidige toestel, hoeven ze niet zo nodig een nieuwe te hebben. In dat geval besteden ze hun geld pas uit als het echt moet. Bovendien kunnen ze ook zelf bepalen voor welke smartphone ze gaan. Bij een traditioneel abonnement krijg je deze vaak in je schoot geworpen zonder dat je kunt kiezen. Wat wil jij liever?

Opzegtermijn

Een ander groot voordeel die je hebt bij een sim only abonnement is het opzegtermijn. Vaak kan je iedere maand je abonnement stopzetten. Bij een traditioneel abonnement ben je vaak voor langere tijd verbonden, waardoor je pas na één of twee jaar kunt overstappen. Velen hebben liever de vrijheid dat ze te allen tijden kunnen opzeggen. Zij hoeven niet zo nodig een langdurig contract af te sluiten. Kies dus verstandig en ga voor sim only.