Kerst is voor veel mensen een leuke tijd aan het einde van het jaar. Je zit lekker met de familie op de bank of aan tafel met een kerstboom in de buurt en een fijne sfeer. Tijdens de kerst zijn er een hoop dingen die kunt doen. Natuurlijk zal je cadeautjes aan elkaar geven, maar dit zal niet de hele dag duren. Hierom is het leuk om ook spelletjes te spelen. Er zijn een hoop leuke spelletjes die je met kerst gezellig met de familie kunt spelen.

Een sjoelbak kopen

Om te beginnen is het leuk om een sjoelbak te kopen. Sjoelen is een oud Nederlands spel. Sinds een aantal jaar spelen steeds meer mensen in Nederland weer met een sjoelbak. Doordat dit spel zo leuk is, zal dit de sfeer tijdens de kerstdagen zeker positief beïnvloeden. Hierdoor is een sjoelbak kopen een goed idee als je op zoek bent naar een leuk familiespel voor kerst.

Een potje monopoly

Naast het kopen van een sjoelbak, is het ook leuk om gezellig met je hele familie monopoly te spelen. Monopoly is een erg leuk spel en misschien is er wel een speciale versie van jouw stad of dorp te koop. Indien dit niet het geval is zal monopoly alsnog erg leuk zijn om te spelen, zeker als je met het hele gezin bent. Tijdens een potje monopoly kun je met de hele familie chocomel drinken en lekkere hapjes eten. Ook kun je kerstmuziek op de achtergrond af laten spelen. Dit zal de kerstsfeer nog meer bevorderen.

De Wii

Tot slot is het ook een goed idee om de oude Wii weer eens uit de kast te trekken. Een Wii is een gaming console die gebruiksvriendelijk en erg leuk is. Je kunt bijvoorbeeld met de hele familie gaan bowlen en een bowl competitie starten op de Wii.