Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om met een creditcard te betalen. Dit komt doordat dit ontzettend veel voordelen heeft. Voornamelijk in de vakantieperiodes zie je dat veel mensen ervoor kiezen om te betalen met een creditcard. Ben je op dit moment nog aan het twijfelen over een nieuwe creditcard? Dan kun je de volgende voordelen van een creditcard meenemen in jouw overweging.

De mogelijkheden van een creditcard

Je kunt ervoor kiezen om een creditcard aan te schaffen als je van plan bent om naar het buitenland te gaan. Sinds een aantal jaar kun je bijna overal op de wereld betalen met een creditcard. Als je op zoek bent naar een creditcard kun je zelfs kiezen voor de gratis kredietkaart. Dit komt doordat de creditcard voor iedereen erg toegankelijk is. Houdt er natuurlijk wel rekening mee dat een creditcard nooit geheel gratis is. De kans is erg groot dat je ergens servicekosten moet betalen voor de diensten van een creditcard.

De drie categorie├źn

Er zijn drie verschillende categorie├źn bij creditcards. Zo kun je allereerst kiezen voor een standaard creditcard die je op jaarlijkse basis nul tot dertig euro zal kosten. De standaard creditcard zal een maximaal gebruikslimiet hebben van drieduizend euro. Naast standaard creditcards kun je ook kiezen voor een gold creditcard waarvan het tarief voor de kaart op jaarlijkse basis tussen de vijfentwintig en de zeventig euro ligt. Bij deze kaarten kun je tot vijfduizend euro per maand opmaken. Tot slot kan je ook kiezen voor een platinum creditcard. Deze creditcards zijn voorzien van nog hogere limieten, maar voornamelijk meer verzekeringen. Sinds een aantal jaar kiezen steeds meer mensen voor de kaart met een verzekering. Dit komt doordat er steeds meer online gekocht wordt. Het is wel van belang dat de kans groot is dat je hier ook een hogere fee voor betaald. Je kunt ervoor kiezen om een expert van de bank in te schakelen om je te laten adviseren.

Ook online bestellen met je creditcard

Naast het uitstellen van de betaling, is het ook een voordeel dat je met een creditcard naast fysieke betalingen ook via het internet kunt bestellen met een creditcard. Hierdoor kan je zowel in de winkels als online betalen met je creditcard. Ook is het zo dat een betaling met een creditcard is dat het over de hele wereld kan. Met een creditcard kan je over de hele wereld betalen. De laatste jaren geldt dit voor een deel van de pinpassen bij Nederlandse banken ook, maar met een creditcard kon dit altijd al. Hierdoor heb je altijd geld bij je, dit kan handig zijn in noodsituaties.

Je bent goed verzekerd

Daarnaast zorgt een creditcard ervoor dat je goed verzekerd bent. Dit geldt voor zowel offline als online aankopen die je doet. Als je er naderhand achter komt dat er iets niet in orde is, kan je de betaling namelijk annuleren.  Kortom, als je op zoek bent naar een handige en makkelijke betaalmethode voor thuis of op vakantie is een creditcard een goede optie.