Wil jij graag een mondkapje bestellen? Zou je jezelf op deze manier graag beter willen kunnen beschermen tegen onder meer het Coronavirus? In dat geval zal je bij het beginnen van je zoektocht kunnen vaststellen dat er op de markt een behoorlijk assortiment is terug te vinden met mondkapjes. Bij het aanschaffen van een dergelijk mondkapje moet je dan ook rekening houden met bijvoorbeeld het materiaal waaruit ze is vervaardigd. Dat is echter niet alles. Daarnaast moet er namelijk ook worden geconfronteerd of je bijvoorbeeld een filter kan voorzien in het mondmasker of niet. Wanneer je wil kunnen rekenen op een zo optimaal mogelijke bescherming is het kunnen integreren van een filter geen overbodige luxe.

             1.) Welk type mondkapje bestellen?

De inleiding van deze pagina heeft duidelijk gemaakt dat een mondkapje bestellen in tal van verschillende uitvoeringen tot de mogelijkheden behoort. In eerste instantie zijn er de eenvoudige, maar vaak wel erg doeltreffende chirurgische maskers die worden aangeboden. Zo’n mondkapje bestellen zorgt ervoor dat je niet alleen zelf kan rekenen op een betere bescherming, daarnaast bescherm je meteen ook de mensen in jouw omgeving tegen bijvoorbeeld rondvliegend speeksel. Een andere mogelijkheid is het kopen van een FFP-masker. Een dergelijk mondkapje is eigenlijk in de praktijk vooral geschikt voor medici.

Het FFP mondkapje bestellen lijkt op het eerste zicht een interessante keuze. Dit type van mondkapje staat er namelijk om bekend zich perfect om het gezicht te sluiten waardoor het voorkomt dat er bijvoorbeeld alsnog stukjes speeksel de mond of neus kunnen bereiken. Dit gezegd hebbende is er ook een nadeel verbonden aan zo’n mondkapje bestellen. Niet alleen zijn deze mondkapjes gevoelig duurder in vergelijking met de standaard chirurgische exemplaren, daarnaast hebben ze een impact op de ademhaling van de gebruiker. Dit zorgt ervoor dat de hele dag door zo’n mondkapje dragen eigenlijk zo goed als onmogelijk is.

             2.) Een goede pasvorm is erg belangrijk

Een tweede belangrijk aandachtspunt om rekening mee te houden bij een mondkapje bestellen heeft te maken met de pasvorm. Experts raden dan ook aan om een mondkapje te kopen welke optimaal aansluit op het gezicht. Dat is erg belangrijk, want anders loop je alsnog het risico om besmet te raken door bijvoorbeeld druppels speeksel die in aanraking komen met je lippen of mond. Ondanks het feit dat heel wat mondkapjes over een universele pasvorm beschikken is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat deze zo goed en zo dicht mogelijk aansluiten op je gezicht. Alleen op die manier voorkom je vervelende verrassingen.

             3.) Let op de kostprijs van je mondkapjes!

Op het hoogtepunt van de Corona pandemie kon er worden vastgesteld dat heel wat fabrikanten en dus ook verkopers van mondkapjes ervoor kozen om de aankoopprijs aanzienlijk de hoogte in te jagen. Dat is ergens natuurlijk commercieel een logische keuze, maar het heeft ervoor gezorgd dat menig aantal consumenten hun mondkapjes hebben aangekocht tegen een veel te hoog prijskaartje. Wil je dus met andere woorden een mondkapje bestellen? Zorg er dan voor dat je altijd eerst even de verschillende prijzen die worden gevraagd grondig met elkaar vergelijkt.