Een WordPress webshop maken kan niet iedereen en het uitbesteden is duur. Of niet  Met behulp van deze 3 tips kan jij samen met Uwweb goedkope websites  zelf je eigen webshop lanceren.

De gebruiksvriendelijkheid is een van de meest bepalende factoren voor het succes van je webshop. Wanneer je een optimale gebruiksvriendelijkheid wil bereiken zal je een aantal aspecten goed in de gaten moeten houden.

Mobile compatible

Het is van groot belang dat gebruikers die naar jouw webshop surfen via hun smartphone een net zo goede ervaring beleven als gebruikers die via hun computer je webshop bezoeken. Vanwege het kleinere scherm van de telefoon moet de pagina daarop worden aangepast. Daarnaast maakt het touchscreen van veel smartphones ook nieuwe functies mogelijk.

Snelheid

Wanneer een bezoeker van je website bij elke klik 10 seconden moet wachten tot de pagina geladen is zal hij het snel voor gezien houden. In de haastige maatschappij waarin we leven hebben we geen tijd om hierop te wachten. De gemiddelde bezoeker zoekt dan wel een vergelijkbaar product uit bij een concurrerend bedrijf.

Reviews

Wanneer je klanten de optie geeft om een review achter te laten op je website kan dat vertrouwen wekken bij nieuwe klanten. Als je twijfelt of de kwaliteit van het product wil je graag weten wat andere gebruikers ervan vonden. Als je veel positieve recensies krijgt zal dat voor veel potentiƫle klanten een reden zijn om te aankoop over te gaan. Vertrouwen is heel belangrijk in de wereld van webshops.