De aanschaf van een eerste telefoon voor je kind is een lastige klus, want wat voor telefoon geef je je kind? En sluit je een abonnement met telefoon af, een sim only abonnement of koop je een prepaid simkaart? Je wilt immers niet dat je kind mijlenver achterloopt bij leeftijdsgenoten, maar je wilt ook de kosten in de hand houden. In dit artikel geven we enkele tips, waardoor je een goede keuze tussen kosten en kwaliteit kan maken.

Prepaid

Veel ouders kiezen ervoor om te beginnen met een prepaid simkaart. Bij een prepaid simkaart geldt namelijk: op is op. Hierdoor krijg je geen torenhoge rekeningen achteraf en zo kan je alvast het bel- en internetgedrag van je kind ondervinden zonder veel risico te lopen op hoge kosten. Veel providers bieden zelfs de mogelijkheid om een gratis prepaid simkaart te bestellen. Als ouders moet je dan dus alleen nog beltegoed op de simkaart zetten. Het nadeel van het gebruik van prepaid, is dat het relatief duur is wanneer je een grootgebruiker bent. Per MB of belminuut betaal je namelijk aanzienlijk meer.

Sim only

Wanneer je kind veel gebruik maakt van haar of zijn mobiel, is het wellicht verstandiger om een abonnement af te sluiten. Hier zijn twee varianten in. Je kan kiezen voor een abonnement inclusief telefoon, de maandelijkse kosten zullen dan wel een stuk hoger liggen. Wanneer je zelf al in het bezit bent van een telefoon, kun je kiezen voor een sim only abonnement. Met een sim only abonnement kan je hetzelfde als een regulier abonnement, echter liggen de maandelijkse kosten lager doordat je geen telefoon hoeft af te betalen. Het voordeel van een abonnement is dat je kind altijd bereikbaar is en niet zonder beltegoed kan komen te zitten. Het nadeel is dat je het risico loopt dat je een torenhoge rekening krijgt.