Een eigen webshop beginnen start met het vastleggen van een goede domeinnaam. De URL registreren kun je het beste doen in combinatie met het hostingpakket. Zo heb je alles onder één dak. Bouw vervolgens de webshop of laat hem door een webdesigner maken. Hierna kun je starten als eigen baas met flexibele werktijden! Het is heerlijk om vanuit huis te werken en om zo de boterham te verdienen. Natuurlijk is het niet luieren! Het is even goed gas geven om een vliegende start te hebben.

Bezoekers uit de zoekmachines

Bij het bouwen van de webshop is het belangrijk om hem zoekmachine vriendelijk in te richten. Het is goed om ook alle teksten van de producten af te stemmen op Google. Google zal een grote vriend worden wanneer ze horden mensen en bezoekers naar jouw webshop sturen. Bezoekers die met hun portemonnee in de hand kopers gaan worden en zorgen voor een goede omzet in jouw webshop. Om dit een boost te geven is het belangrijk om ook aan linkbuilding te doen. Het is zo mogelijk om meer bezoekers aan te trekken.

Social proof

Uiteraard mag social media niet ontbreken. Als startende webshop moet je het vertrouwen winnen van de klanten. Door een goed aantal volgers op Facebook, Twitter en Instagram te hebben zijn mensen sneller overtuigd van jouw kwaliteiten. Als zoveel mensen de webshop volgen dan moet het wel goed zijn. Het gebeurt onderbewust dat mensen je meer vertrouwen.

Online adverteren

Om bij de start de bezoekersaantallen een boost te geven is het goed om ook betaald te gaan adverteren. Adverteer om te verkopen en niet om meer bezoekers te krijgen. Het zorgt voor de juiste manier om meer klanten te krijgen. Adverteer doelgericht op de doelgroep en maak zo mogelijk een speciale aanbieding. Leg de rode loper uit!