Je wil een eigen webshop starten en hebt nog geen idee waar je moet beginnen. Buiten het feit dat je een KvK inschrijving moet regelen als je actief wil en gaat verkopen zijn er ook nog een tal van mogelijkheden in software en hoe jij je eigen webshop kunt gaan of laten ontwikkelen. Deze mogelijkheden en de DO’s en DONT’s gaan we kort met je doorlopen.

Webshop laten ontwikkelen of zelf gaan bouwen

Er zijn tegenwoordig tientallen bedrijven waar je met een eigen ontwikkelde “webshop builder” zelf relatief eenvoudig een webshop kunt ontwikkelen. Je betaald hier een vast bedrag voor per maand en kunt dan gebruik maken van hun software en je eigen webshop starten. In de meeste gevallen is de hosting ook geregeld en kun je zelfs je e-mail en je domeinnaam bij de partij in kwestie onder brengen. Dan heb je voor een vast bedrag dus alles onder één dak. Klinkt als muziek in de oren toch? Er zitten helaas ook enkele nadelen bij. We zullen de voordelen en nadelen even voor je opsommen.

Voordelen eigen webshop starten

  • Alles onder één dak
  • Geen eenmalige grote uitgaven maar vast bedrag per maand
  • Betaalkoppelingen al geïntegreerd (niet overal)
  • Verzendkoppelingen al geïntegreerd (niet overal)
  • Boekhoudkoppelingen al geïntegreerd (niet overal)
  • Geoptimaliseerde voorgebouwen thema’s waar je uit kunt kiezen

Nadelen eigen webshop starten

  • Wil je iets unieks en maatwerk inbouwen dan is dit vaak niet mogelijk
  • Je bent niet 100% eigenaar van je webshop. Als je naar een andere partij wil dan kan dit vaak niet omdat je de gebruikte software niet mee mag en kan nemen.

Er zitten dus ook wel nadelen aan. Als je niet over technische kennis beschikt en je hebt geen budget voor grote uitgaven dan is het een uitstekende oplossing om te starten met je business.

Heb je wel budget en het is belangrijk voor je dat je wel 100% eigenaar bent van de webshop dan is het misschien verstandiger om je webshop te laten ontwikkelen door een Internetbureau.

Conclusie

Het is afhankelijk van je wensen of je webshop software wil gebruiken voor het ontwikkelen van je eigen webshop. Het heeft zeker voordelen maar het grootste nadeel is wel dat je niet 100% eigenaar bent van je webshop. Ben je toch nieuwsgierig geworden naar welke webshop software er allemaal is dan kun je eens kijken op Webshopvergelijker.nl.