Een zadelkruk onderscheid zich van andere verrijdbare krukken, waaronder de tabouret, door zijn ergonomisch gevormde zadelzitting. De unieke vormgeving van de zitting zorgt er voor dat de gebruiker in een actieve en natuurlijke houding gaat zitten. Een gezonde houding die wellicht even wennen is maar waardoor u minder snel moe wordt en uw bekken automatisch in de juiste stand komen te staan. De doorbloeding van uw bovenbenen is hierdoor gegarandeerd en voorkomt vervelende lichamelijke klachten.

Voor wie is een zadelkruk bedoeld?

Zadelkrukken worden door hun ergonomische eigenschappen en gezonde manier van zitten intensief gebruikt binnen beroepsgroepen waar men langdurig in een zelfde houding werkzaam is. Het is bijvoorbeeld algemeen bekend dat kappers door hun werkhouding een verhoogde kans lopen op spataderen en rugklachten. Door afwisselend te staan en gebruik te maken van een zadelkruk verminderd dit risico aanzienlijk.

Naast het professionele gebruik zie je dat de zadelkruk steeds vaker in huiselijke omgeving gebruikt wordt. Fysiotherapeuten adviseren mensen met beginnende rug- en nekklachten hun gewone stoel regelmatig in te ruilen voor een zadelkruk. Bij het juiste gebruik van een zadelkruk zijn veel lichamelijk klachten zoals aan de nek of rug veelal te voorkomen dan wel te verminderen.

Zadelkruk kopen

Allereerst! Koop een zadelkruk bij voorkeur bij een specialist. Er is een zeer groot aanbod en het is aan te raden om voor aanschaf u eerst goed te laten informeren welke zadelkruk voor u de juiste is.  Hieronder een aantal aandachtspunten.

  • Zithoogte

Zadelkrukken zijn in veel verschillende zithoogtes verkrijgbaar. De juiste zithoogte is afhankelijk van uw lengte en/of werksituatie.

  • Zwenkwieltjes

Kijk goed welke zwenkwieltjes er onder de zadelkruk zit die u wilt aanschaffen.  Voor een harde vloersoort heeft meestal andere wieltjes nodig dan bij een zachte vloer zoals bijvoorbeeld tapijt.

  • Breedte en vorm zadelzitting

Er is een grote diversiteit aan maten en vormgeving van een zadelzitting. Een slank persoon zit wellicht niet prettig op een breed zadel en vice versa.

Tabouret Benelux adviseert u graag

Tabouret Benelux heeft inmiddels een jarenlange ervaring opgebouwd en is uitgegroeid tot de specialist van betaalbare zadelkrukken van topkwaliteit. Neem voor aanschaf contact met ons op en laat u adviseren. Wij helpen u graag.