Wil je binnenkort een nieuwe iPhone gaan aanschaffen? Er is een manier waardoor je een nieuwe iPhone kan kopen voor de prijs van een tweedehands iPhone. Je kunt hier van profiteren door een refurbished iPhone te kopen.

Refurbished iPhone

Een refurbished iPhone is een tweedehands smartphone die volledig gereviseerd is. De behuizing van de iPhone is vervangen. De telefoon heeft geen krassen of beschadigingen meer aan de buitenkant. De batterij wordt ook vervangen, waardoor de accuduur net zo goed is als dat van een nieuwe telefoon. De knoppen van de iPhone worden ook getest op mankementen en indien ze mankementen vertonen, worden ze vervangen. De onderdelen en knoppen die vervangen worden, zijn originele Apple onderdelen. De kwaliteit van de iPhone kan hierdoor gegarandeerd worden. De telefoon wordt ook van binnen schoongemaakt, zodat er geen stof meer in de telefoon zit. Tot slot wordt het besturingssysteem herstelt en wordt de telefoon voorzien van de nieuwste software. Door deze opknapbeurt is de telefoon weer helemaal nieuw en niet te onderscheiden van een nieuwe telefoon.

Tweedehands vs refurbished

Een refurbished iPhone is dus niet hetzelfde als een tweedehands iPhone. Bij een tweedehands iPhone wordt er niets gereviseerd en krijg je hem in de huidige staat. Er worden dus geen onderdelen vervangen en de telefoon wordt niet nagekeken. De telefoon heeft daarnaast ook minimale gebruiksschade en de accuduur kan afgenomen zijn. Ook heb je bij een tweedehands iPhone geen garantie en krijg je er geen accessoires bij. Op een refurbished iPhone zit een jaar garantie en worden er gewoon accessoires bijgeleverd.

Modellen

Er zijn verschillende iPhones als refurbished iPhone verkrijgbaar. Je kunt de iPhone 4, 4S, 5, 5C, 5S en de 6 als refurbished kopen. De specificaties, kleur behuizing en het opslaggeheugen zijn hetzelfde als bij dat van een nieuwe iPhone. Hier wordt namelijk tijdens het reviseren niets aan gedaan.