Een groot deel van de mensen raakt op één van de onderstaande manieren in het bezit van een Bonsai en weten niet hoe ze een Bonsai moeten onderhouden en verzorgen. Laat staan op de juiste manier snoeien.
Rondlopend op een bloemen en planten markt viel mijn oog op een klein boompje een Ulmus Parvifolia (chinese Iep) waar ik helemaal weg van was. De Ulmus gekocht en mee naar huis genomen. Begonnen met informatie te zoeken en zo kreeg het een naam “Bonsai” Door gebrek aan kennis is mijn eerste Bonsai doodgegaan.
Ik heb een Ficus Giseng cadeau gekregen en ben ineens in de ban van de Bonsai geraakt. Maar mijn kennis is minimaal en de sites op internet zeggen vaak verschillende dingen over het verzorgen.
Online Bonsaicursus
Om je op weg te helpen heeft Mariline Limberti (Bonsai-expert) een E-Bonsaicursus ontwikkeld van 8 korte professionele lessen op film, inclusief 3 e-books en 4 bonusfilms voor 27 euro. Niet tevreden? dan geld retour binnen 30 dagen
Inhoud van de cursus
- Voor ongeveer 10 euro een Bonsai Startersboom aanschaffen;
- Snoeien van bladeren, takken en wortelkluit;
- Water en mest geven;
- Verpotten;
- Standplaats;
- Algemene verzorging en tips voor de Bonsai;
Als advies wil ik je meegeven om te starten met “simpele” bonsai soort zoals;
Voor binnen: De Chinese Iep (Ulmus Parvifolia) en Sub Tropische boom en de Ficus, een Tropische boom.
Voor buiten zijn leuk om mee te beginnen: Een Dwegmispel (Cotoneaster). Die kun je zelf leuk en gemakkelijk vormen, bloeit leuk in het voorjaar en geeft besjes in het najaar, Gewone Beuk (Fagus Sylvatica). De soort is inheems en vrij gemakkelijk te koop. De takken spreiden zich van nature al iets horizontaal uit. In het voorjaar lopen ze mooi fris groen uit. Kijk eens op http://bonsaicursus.com/.