Om lichamelijke klachten te voorkomen is een goede werkhouding van groot belang. Zeker bij mensen met een kantoorbaan komt het regelmatig voor dat zij door de jaren heen last beginnen te krijgen van rug- en nekklachten. Vaak zijn dergelijke klachten te herleiden tot een verkeerde werkhouding. Er zijn verschillende hulpmiddelen die je kunnen helpen om de juiste werkhouding te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een laptopstandaard die voorkomt dat je voortdurend naar beneden zijn. Daarbij is een laptopstandaard makkelijk mee te nemen naar een andere plek, waarmee je een mobiele werkplek kunt creëren. Naast een laptopstandaard kan ook een mini toetsenbord aanschaffen een slimme keuze zijn.

Mobiele werkplekken steeds populairder

Waar men voorheen vaak vaste werkplekken had is dat tegenwoordig allang niet meer het geval. In tegendeel zelfs! Tegenwoordig werken veel bedrijven met flexibele werkplekken en wordt ook thuiswerken bevorderd. Zo hebben werknemers de tijd om thuis op de kinderen te passen, terwijl ze aan het werk kunnen gaan aan de keukentafel. Op het moment dat ze naar het bedrijf waarvoor ze werken reizen zullen ze hun laptop meenemen, zodat ze direct aan kunnen schuiven bij een flexplek op de werkvloer. Vaste computers zijn door deze ontwikkeling nauwelijks nog te zien binnen grote bedrijven. Een vaste computer past immers niet bij een flexplek.

Alles voor een mobiele werkplek

Doordat je voortdurend op een andere plek op de werkvloer of thuis aan het werk zal zijn is het belangrijk dat je de verschillende elementen van je mobiele werkplek eenvoudig mee kunt nemen. Zorg daarom voor een stevige laptop- of aktetas, waarin je zowel je documenten als je laptop, laptopstandaard en minitoetsenbord mee kunt nemen. Dergelijke hulpmiddelen voor een mobiele werkplek kun je tegenwoordig heel eenvoudig online bestellen. Zo hoef je hier niet meer voor naar de winkel en heb je morgen al een mobiele werkplek!