Wanneer je nog naar school gaat dan weet jij als geen ander hoe belangrijk het is om een goede schooltas te hebben. Je moet immers iedere dag vele zware boeken meenemen. Een stevige tas mag dan zeker weten niet ontbreken. Tegenwoordig hoort een laptop eveneens tot de standaarduitrusting van een scholier. Hierdoor is het niet alleen belangrijk om een sterke schooltas te hebben, maar moet deze tas ook waterdicht zijn. Inmiddels zijn er honderden verschillende schooltassen op de markt gebracht. Dit kan ervoor zorgen dat jij door de bomen het bos niet meer ziet. Om je hierbij te helpen leggen geven wij in deze blog vijf tips over hoe je de juiste schooltas kiest.

1. Stevige schouderbanden

Ga jij met het openbaar vervoer of met de fiets naar school? Dan is het vanzelfsprekend om voor een rugzak te kiezen. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar hoe stevig de schouderbanden zijn. Je wilt immers niet dat je de hele dag met een rugzak loopt die niet alleen lekker zit, maar ook nog eens pijn aan jouw schouders veroorzaakt. Een tas vol met boeken en andere spullen weegt zo een paar kilo. Daarom is het altijd belangrijk om voor een comfortabele rugzak te kiezen. Dit doe je door een model te kiezen die stevige, verstelbare schouderbanden heeft. Jouw rug en schouders zullen je dankbaar zijn.

2. Juiste grootte

Het is belangrijk dat je een rugzak hebt waar je al jouw schoolspullen gemakkelijk in kunt stoppen. Wanneer je een laptop hebt voor school dan moet je hier ook rekening mee houden. Een schooltas met extra grote vakken is bijvoorbeeld perfect voor een 17 inch laptop. Het is te adviseren om te kiezen voor een rugzak met een inhoud tussen de 20 en 30 liter.

3. Een laptopvak

Wist je dat er tegenwoordig ook schooltassen bestaan die een aparte laptopvak hebben? Hierin stop je eenvoudig jouw laptop, waardoor je niet meer een aparte laptop tas hoeft te dragen. Ideaal als je bijvoorbeeld naar colleges moet.

4. Spatwaterdicht

Nederland staat erom bekend dat het in de herfst veel kan gaan regenen. Hierdoor kan het gebeuren dat jij in een regenbui naar school fietst. Om ervoor te zorgen dat jouw boeken en laptop niet beschadigd raken, is het verstandig om een waterdichte tas te kiezen. Dit zijn schooltassen die voorzien zijn van een waterdichte coating. Vaak is het aan de buitenkant van een rugzak niet te zien of het waterdicht is. Jouw dichtstbijzijnde tassenwinkel kan jouw helpen bij het uitzoeken van een waterdichte schooltas.

5. Een model dat bij jouw past

Kies niet alleen voor praktisch, maar ook voor een leuke schooltas. Vandaag de dag zijn deze tassen in verschillende kleuren en patronen te verkrijgen. Ben je een vrolijk type? Kies dan eens voor een opvallende kleur of een gekke print. Sta je liever serieus in het leven? Dan kan een neutrale grijze, bruine of zwarte schooltas de perfecte match zijn voor jou. Kortom een rugzak moet niet alleen comfortabel en groot genoeg zijn, maar ook nog eens stijlvol.