De zomer komt eraan! Iets waar we allemaal heel erg blij van worden. Lekker warm weer, hapjes en drankjes, zwemmen, noem maar op. Het is natuurlijk wel lekker als je dan ook een tuin hebt waar je in kunt zitten, zodat je niet altijd van huis weg hoeft. Maar hoe maak je je tuin zomer proof? Je leest het hier.

Maak het netjes

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat het een beetje netjes is. Denk hierbij aan het weghalen van het onkruid, het opvegen van de rommel en het schoonmaken van de ramen, zodat je er lekker kunt zitten. Als dit klaar is kan je beginnen met het opmaken van de tuin. Het mag namelijk wel wat gezelliger worden. Schaf wat leuke kleurrijke bloemen aan, lampjes, kaarsen, kussentjes. Helemaal zoals je het zelf wil. Dit ziet er al een stuk beter uit.

Op vakantie in eigen tuin

Het is natuurlijk wel het allerlekkerst als je gewoon lekker kunt liggen/zitten in je eigen tuin. Hier kun je verschillende dingen op verzinnen. Je kunt een lounge set aanschaffen, op een handdoek gaan liggen, maar ook kiezen voor bijvoorbeeld een Lounge zitzak of Buiten zitzak. Je kunt er dus alle kanten mee op. Als je een beetje creatief bent kun je zelfs zelf iets maken. Het hoeft helemaal niet duur te zijn. Kijk vooral eens rond.

Gezelschap maakt het nog beter

Eigenlijk hoeft het helemaal niet moeilijk te zijn om je tuin zomer proof te maken. We hebben nu al een nette, gezellige tuin. Het enige wat eigenlijk nog mist is de gezelschap en de drankjes. Nodig dus lekker iemand uit om samen een drankje te doen is de tuin, helemaal leuk. Mocht de zon nou te fel zijn en heb je nergens schaduw, denk er dan eens over na om een parasol aan te schaffen. Zo kun je ook nog een beetje bedekt zitten. Je kunt tijden de echt warme dagen ook nog lekker een zwembad in de tuin opzetten. Zo ben je echt op vakantie in je eigen tuin en het kost je helemaal niks.