Elk jaar staat Halloween weer voor de deur. Ook al doen we er in Nederland niet zoveel aan als in de Verenigde Staten, toch zijn er een aantal feesten en activiteiten in Nederland rond Halloween. Hier willen we natuurlijk wel goed op voorbereid zijn. Dat lees je allemaal in dit artikel.

Wat ga je doen?

Als eerst moet je kijken wat je precies gaat doen en waar? Je kan bijvoorbeeld naar Walibi Fright Night. Dit is een attractiepark die in oktober helemaal omgetoverd wordt als horrorpark met verschillende spookhuizen. Je kan er ook voor kiezen om naar een Halloween feest te gaan in een club of bij iemand thuis. Als je dit weet dan kan je verder gaan met de kleding die je aan moet. Als je Halloween groter wilt vieren dan kan je er ook voor kiezen om naar een ander land te gaan waar het heel groot gevierd wordt.

De kleding

Als je weet waar je naartoe gaat dan kan je daar je kledingkeuze op aanpassen. Als je naar een Halloween feestje gaat dan is het meestal de bedoeling dat je verkleed gaat als een eng figuur. Er zijn verschillende manieren hoe je verkleed kan gaan. Denk bijvoorbeeld aan zombies, killer clown, vampier, magere hein en de duivel. Alle halloweenkleding vind je op de website.

Versiering

De versiering is met Halloween een groot onderdeel. Je kan je huis van binnen en buiten versieren. Als je een feestje geeft kan je spinnenwebben ophangen, skeletten ophangen, doodshoofden neerzetten en druipend bloed decoratie op de deuren plakken. Ook de buitenkant van je huis kan versierd worden. Denk bijvoorbeeld aan uitgeholde pompoenen met een lichte erin, skeletten in de bomen ophangen, een witte loper met bloed voor de deur en een kruipende zombie die je op de grond zet. Er zijn dus genoeg voorbereidingen die je kunt doen.