Dankzij een moderne boxspring schaamt u zich nooit meer voor uw slaapkamer. Met een nieuwe boxspring van Boxspring Gekte laat u uw slaapkamer en bed met volle trots aan vrienden en familie zien. Er zijn namelijk best wel wat mensen die zich eigenlijk een beetje schamen voor hun bed in de slaapkamer. Dit kan doordat hij piept of kraakt, maar ook omdat zij hem lelijk vinden of dat het eigenlijk tijd is om hem te vervangen. Dan is het dus tijd voor een nieuw bed, een boxspring is dan een hele goede keuze.

Wat is een moderne boxspring?

Bijna iedereen is wel bekend met het verschil tussen een normaal bed en een boxspring, dit zit hem in de box waar het matras op ligt. Maar wat is een moderne boxspring? Dit is eigenlijk eenvoudig te beantwoorden. Een moderne boxspring beschikt over alles wat een normale boxspring ook heeft zoals een hoofdbord, de twee boxen, een of twee matrassen en een topmatras. Het verschil zit hem in de boxen. Waar goedkope en wat oudere varianten gewoon lege boxen hadden. Dit waren houten bouwsels, omhuld met stof, is dit nu wel anders. Bij een moderne boxspring zitten er veren in de box voor extra comfort. Dit kunnen bonellveren of pocketveren zijn. Pocketveren bieden het meeste comfort. Wanneer u een boxspring heeft met pocketveren in de box en in het matras ligt u heerlijk comfortabel en zal het voelen alsof u op twee matrassen tegelijk ligt. Het uiterlijk van een moderne boxspring is zeer veelzijdig en er is niet één bepaald uiterlijk.

Bijzondere boxsprings: let hier op

Moderne boxsprings kunnen bijzondere eigenschappen hebben. Zo heeft het hoofdbord een bepaalde vorm of afmeting waardoor ze een bijzondere uitstraling krijgen. Als dit het geval is, dan is het belangrijk dat u ook goed oplet of deze boxspring wel in uw kamer past. Een groot hoofdbord bijvoorbeeld kan ervoor zorgen dat het bed niet goed past in uw slaapkamer door bijvoorbeeld een laag of schuin plafond. Ook kunnen de hoofdborden nog wel eens naar de buitenkant uitsteken en is het bed dus breder dan de afmeting van de matrassen.

Tips bij het kopen

Er zijn verschillende punten waar u op moet letten bij het kopen van een moderne boxspring. Zo is het aantal zones van pocketveren in zowel de box als het matras bepalend voor het comfort, hoe meer zones, hoe meer comfort. Daarnaast laat het aantal poten ook meer zien over de stevigheid van de box. Een goede stevige box heeft maar vier poten nodig, op elke hoek een. Maar er zijn ook veel boxsprings met zes poten, ook nog extra poten in het midden van de lange zijde. Natuurlijk is dit ook goed maar een bed met vier poten per box heeft dus wel een stevigere box.

Twijfelt u tussen verschillende boxsprings? Neem dan contact op met een expert. Ook is het verstandig om op zoek te gaan naar een winkel die minimaal 60 dagen slaapgarantie aanbiedt. Het duurt namelijk zes tot acht weken om aan een nieuw matras te wennen, dan kunt u pas goed oordelen. Met 60 dagen redt u dit makkelijk.