Heb je hondenbrokken besteld bij https://hondenbrokken.nl/ en wil je weten hoe je het beste kunt overstappen van je huidige naar je nieuwe hondenbrokken? In dit artikel lees je alles over het overstappen van de ene hondenbrok naar de andere. Lees hieronder snel verder en kom erachter wat het beste is voor jouw hond.

Van krokante brok naar krokante brok

Ga je overstappen van krokante brok naar krokante brok, helaas dus niet naar de koudgeperste hondenbrokken van hondenbrokken.nl? Dan kun je dit het beste geleidelijk aan doen. Zo verklein je de kans op klachten van je hond. Over het algemeen kun je honden in zeven dagen overzetten op nieuwe hondenbrokken. Heeft jouw hond een wat gevoeligere maag? Dan kun je er beter wat langer over doen. Dan kun je per onderstaande stap drie dagen nemen in plaats van twee. De eerste en tweede dag neem je 75% van het oude voer en 25% van het nieuwe voer. Op dag drie en vier doe je 50%/50%, op dag vijf en zes doe je 25% oud voer en 75% nieuw voer en op dag zeven geef je voor het eerst 100% nieuw voer.

Overstappen van krokante brok naar koudgeperste brok

Als je je hond van krokante brok op een koudgeperste hondenbrok wil overzetten, dan kun je dit het beste in één keer doen. Dit komt omdat geperste brokken op een andere manier verteerd worden dan de krokante brokken. Als je krokante en koudgeperste brokken gaan mengen dan is de kans groot dat je hond maag- en darmproblemen krijgt. Heeft je hond al een gevoelige maag en wil je niet in een keer overstappen? Dan kun je ook kiezen voor een tussenperiode van zeven dagen met vers vlees. Door een week vers vlees te geven kan de darmflora zich helemaal herstellen waardoor de overstap op de nieuwe brok makkelijker zal verlopen.