Schilderijen online
Tegenwoordig kan je leuke schilderijen online kopen. Je bent niet meer gebonden aan ateliers of rechtstreekse aankoop bij een kunstenaar. Er is op die manier veel meer keuze. In feite wordt de kunstenaar minder belangrijk dan het kunstwerk zelf. Op internet kom je ook veel gemakkelijker bij kunst voor lagere budgetten. Kunst wordt toegankelijker dan ooit tevoren. Met een paar muisklikken vind jij het schilderij dat je zoekt. Je kan onmiddellijk de gewenste grootte, kleuren en afbeelding vinden. Het oog en wat jij mooi vindt primeert veel meer dan wie het schilderij gemaakt heeft. Dit is een nieuwe vorm van kunst aan te kopen. Deze trend ligt volledig in de lijn van onze hedendaagse interieurs. Waar we vroeger dachten dat goedkoop niet goed kon zijn, zien we nu meer en meer dat wij kiezen voor mooie dingen, duur of niet duur. Dankzij internet kan iedereen schilderijen online aankopen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op www.schilderijenparadijs.nl. Zij verkopen allerlei mooie, moderne schilderijen.

Moderne schilderijen
Een hedendaags interieur vraagt vaak om moderne schilderijen. Zowel heel strakke trendy (bijna koele) binnenhuisinrichtingen als de meer warme stijl zoals bijvoorbeeld de landelijke stijl gaat heel goed samen met moderne schilderijen. We kunnen ook hier stellen dat moderne schilderijen niet duur hoeven te zijn. De personen die zich een Picasso of een Mondriaan kunnen aanschaffen, zijn schaars. Maar daarom hoeven wij, de gewone burgers, ons niet te onthouden van moderne schilderijen. Kunst raakt ook bij ons in huis dank zij schilderijen voor elk budget. Een modern schilderij kan vrij realistisch zijn maar met gestileerde figuren. Dat maakt het modern. Anderzijds kan het heel figuratief zijn en hoeft het niet direct realistisch te zijn. Grote vlakken, strepen, vlekken door mekaar kunnen heel decoratief zijn.

Mooie schilderijen
Wat een mooi schilderij is, is moeilijk te definiƫren. Het hangt van persoon tot persoon af wat mooi is. Een algemeen criteria voor mooie schilderijen is toch wel dat je ziet dat er werk in gestoken is, dat het moeite gekost heeft aan de kunstenaar, en dat het tot de verbeelding of je hart spreekt. Het moet een eyecatcher zijn in de ruimte waarin het komt te hangen. Mooi is ook als het volledig past bij je interieur. Ofwel sluit het helemaal aan bij de kleuren en de stijl van je interieur, ofwel kan het iets totaal anders zijn qua vormen en kleuren. In het laatste geval is het een echt pronkstuk en komt het het best tot zijn recht. Mooi is een schilderij wanneer het uniek is, en niemand anders datzelfde schilderij heeft. Jammer genoeg heb je dit soms met de schilderijen die door cadeauwinkels verkocht worden. Opletten daarmee: zij produceren schilderijen aan de lopende band, die niet veel meer met unieke schilderkunst te maken hebben. Gelukkig zijn er degelijke websites waar je toch mooie unieke schilderijen kan aankopen.

Vrolijke schilderijen
Een vrolijk schilderij maakt dat je je goed voelt. Het straalt warmte en pret uit. Je kan er niet naast kijken, het doet je lachen. Een schilderij kan dit op verschillen manieren doen. Zo kunnen de kleuren bijvoorbeeld zodanig fel en schitterend zijn dat ze de hele kamer opfleuren. Rood, geel en oranje bijvoorbeeld zijn heel warme kleuren die vreugde uitstralen. Een andere manier om vrolijk over te komen is natuurlijk het onderwerp van het schilderij. Zo denk ik bijvoorbeeld aan een leuke clown, dansende meisjes, felle bloemen of een grappig hondje. Gebruikt de schilder ook daar de felle kleuren oranje of rood, dan is het helemaal een feest voor het oog. Vrolijke schilderijen zijn een lust voor het oog, en zijn een mooie aanwinst. Ze maken je dag goed telkens je ze ziet.