Als ondernemer in een dop ben ik Deurne (NB) als eenmanszaak in december 1997 gestart onder de naam Van Bree Tuintechniek. Volledig gespecialiseerd en gediplomeerd op MBO niveau en vele cursussen verder heb ik het aanleg en onderhoud van tuinen met veel passie gedaan. Vooral het ontwerpen van tuinen is altijd mijn kind geweest. De unieke sfeervolle ontworpen tuinen kenmerkten zich door kwaliteit, duurzaamheid en tijdloze materialen.

Door me door al die jaren meer te gaan specialiseren in buitenverlichting heb ik mijn sinds 2014 mijn bedrijfsnaam gewijzigd in Light2C en mijn kennis en kunde verlegd naar advies – aanleg en verkoop via een webshop van 12V, 24V, 230V en Solar buitenverlichting in het midden en hoog segment. Echter worden er voortdurend nog prachtige tuinen liefdevol door me onderhouden. Door deze combinatie bemerk ik dat tuinverlichting meer met je doet als je ervaren hebt wat de juiste groen en lichtbalans is. Het geeft je een ander kijk op de groene ruimte om je heen. Overdag zie je veel maar geeft je geen prikkel, geen bewustwording van je omgeving.

Licht wekt emoties op

Verlichting creëert sfeer in uw tuin. En misschien nog wel belangrijker het zorgt ervoor dat u langer van uw tuin kunt genieten.

Een tuin wordt niet alleen overdag gebruikt, maar vaak ook ’s avonds. Hierbij is zowel praktische-  als sfeerverlichting belangrijk. Licht zorgt voor veiligheid, oriëntatie. Vestigt de aandacht op onderdelen of laat ze donker, wekt emoties op. Natuurlijk licht nemen we zoals het komt, kunstlicht zetten we naar onze hand. Hoe krijg ik die bomenpartij mooi aangelicht? Hoe zorg ik ervoor dat ik veilig achterom het huis kan? Hoe breng ik sfeer in mijn tuin als ik ’s avonds wil loungen? Deze praktische- en sfeerverlichting is heel goed te combineren.

Redenen voor tuinverlichting:

  • verlichting werkt als gids om uw weg te vinden
  • bijzondere elementen uit te tuin belichten zoals bijv. boom, eettafel, muur, bloempot
  • verlengt het plezier in het kijken naar de tuin
  • zorgt voor een bijzondere sfeer van de tuin in de donkere uurtjes
  • geeft een meerwaarde aan de tuin door verlenging van het gebruik ervan
  • creëert een esthetisch licht- en schaduwspel
  • weerhoudt inbrekers

Werkwijze

Er zijn veel varianten verlichting voor in de tuin, wandlampen, lantaarns, paaltjes en spots. Daarnaast is er de grote keuze in materiaal, kunststof, lood, zinkijzer, graniet, messing, hardhout, hardsteen, rvs, koper of aluminium. Er zijn prachtige natuurlijke neutrale tinten, zoals wit, zwart, zilver, grijs of koper.

Duurzaamheid, milieuvriendelijk en energie zuinig zijn uitgangspunten voor het juiste lichtadvies met oog voor detail voor de natuur.

Daarnaast heb ik een keuze gemaakt voor LED verlichting in grondspots, tuinspots, waterspots, verlichting in tegels en tuinmuren. Ook in meerdere lichtkleuren mogelijk, zo kunt u uw tuin elke dag weer in een andere sfeer zetten. Denk aan lichtlijnen in of langs uw oprit, tuinpad of terras, lichtspots bij bomen en struiken, kleine LED strips die ‘s avond een prachtig sfeervol decor vormen.

Met een goed opgezette lichtplan – en of aanleg kijk je meer met detail naar je tuinkamer zoals je naar een schilderij kijkt.

De totstandkoming van een sfeervolle verlichte tuin geschiedt steeds meer met een plan, bestaande vanuit een foto die overdag is genomen waarbij deze na bewerking naar een donkere situatie wordt gebracht. In deze foto worden verlichtingsbronnen met het lichteffect erin verwerkt. Zodat er een totaal beeld ontstaat van de bestaande situatie in het donker.

www.light2c.nl   Tuinverlichting advies – Tuinverlichting aanleg – Tuinverlichting webshop