In de loop der jaren is het aantal VPN gebruikers flink toegenomen. VPN biedt een gemakkelijke en efficiënte manier om je online veiligheid, privacy en veiligheid te waarborgen. Aangezien het aantal hackers en spionerende cookies met grote getalen toe nemen is het niet gek dat steeds meer mensen gebruikmaken van het VPN netwerk.

Wat is VPN?

Wat is VPN? Een VPN is simpel uitgelegd een veilige verbinding met het internet. Je internet heeft normaal gesproken een uniek IP adres waardoor je zichtbaar bent op het internet, iedereen kan achterhalen wie jij bent en waar je woont. Als je VPN gebruikt is dit nauwelijks tot niet zichtbaar. Doordat de verbinding via een veilige en versleutelde tunnel naar een zendmast wordt gestuurd en hierna weer door naar een andere zendmast, daarna pas terug nou jouw internet. Doordat de verbinding versleuteld is en via 2 zendmasten gaat is de verbinding zeer veilig. Je hebt je eigen Privé netwerk waar je zo goed als veilig kunt surfen.

Waarom zou ik gebruik maken van VPN?

  • Als je gebruik maakt van het VPN dan surf je vele malen veiliger dan dat je op het internet surft via een normale verbinding die niet is versleuteld.

 

  • Als je gebruik maakt van het VPN dan blijf je anoniem. Als je niet wilt dat mensen weten dat je op een bepaalde site zit dan is de kans nihil dat ze er achter komen.

 

  • Als je gebruik maakt van het VPN en je zit bijvoorbeeld op een Engelse site. Dan lijkt het alsof je in Engeland bent op die servers zit.

 

  • Met gebruik van VPN maak je thuis werken veel veiliger. Verbinden met de servers van je werk is vele malen veiliger. De kans dat je op deze manier gehackt wordt is veel kleiner.