Een webshop beginnen bestaat uit verschillende fases. Zo is het allereerst belangrijk om voor ogen te hebben, welke producten je straks in de webshop aan wilt kunnen bieden. Ga je voor producten die je zelf ontwikkeld en geproduceerd hebt? Wil je producten elders voor een scherpe prijs inkopen en deze vervolgens via je webshop verkopen? Enzovoorts. Op deze pagina vind je een aantal belangrijke punten, die je helpen om direct een succes te maken van de webshop. 

#1: schakel direct hulp van een professional in

Het starten van een webshop is niet eenvoudig. Maak het makkelijker, door de hulp van een professional in te schakelen. Er zijn verschillende soorten bureaus, die je hierbij kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan een professionele vormgever voor het ontwerp van je webshop, een marketingbureau voor het in de markt zetten van je producten en webwinkel, enzovoorts. Zo heb je hier zelf geen omkijken naar en weet je zeker, dat je budget optimaal benut wordt. Ook is het verstandig om te investeren in conversie optimalisatie, zodat elke bezoekers op je website uiteindelijk meer oplevert. Lees meer over conversie optimalisatie op MarcoBouman.com.

#2: kijk naar de regels rondom webwinkels

Ook niet onbelangrijk is het in de gaten houden van de regels rondom een webshop. Mogen alle producten in Nederland verkocht worden, wanneer je deze bijvoorbeeld importeert uit een Aziatisch land? Staan je contactgegevens en het vestigingsadres van je bedrijf al op je website? Enzovoorts. Het zijn vragen die je jezelf moet stellen om te voldoen aan de regels voor webwinkels. 

#3: blijf investeren in nieuwe content

Op het moment dat je webshop staat, wil je blijven presteren. Niet alleen in het aantal verkopen, maar zeker ook in je vindbaarheid. Je vindbaarheid vergroot je door te blijven investeren in content. Start bijvoorbeeld een blog, waar je eens per twee weken een nieuw artikel aan toevoegt. Niet alleen verbetert het je vindbaarheid, ook vergroot het de kans dat bezoekers nog eens terugkeren in je webshop.

Meer online klanten werven? Schakel dan de hulp van Marco Bouman in. Als specialist in online marketing helpt hij al jaren webshops om meer omzet te genereren.