Ben je een ondernemer? Dan weet je maar al te goed dat ondernemen vallen en opstaan is. Zo heb je ook wel eens te maken met IT-problemen, zoals 404-pagina’s en een virus op je computer. In dit artikel staan 3 tips voor het oplossen van je IT-problemen.

Tip 1: Bekijk eens in het half jaar wat je kan automatiseren

Bekijk ieder half jaar of de bedrijfsprocessen efficiënter kunnen. Gelukkig zijn er in Nederland ontzettend veel bedrijfskundigen, die jou kunnen helpen om meer processen te automatiseren. Vergelijk vervolgens partijen die IT-oplossingen aandragen. Vraag niet aan ze wat de totale kosten gaan bedragen, maar laat ze ook een inschatting maken wat het jouw bedrijf gaat opleveren. Op deze manier maak je een heldere afweging of de investering waardevol is en of het ook daadwerkelijk een IT-oplossing is.

Tip 2: Voorkom 404-pagina’s

Een ander veelvoorkomende probleem zijn de 404-pagina’s. Indien je hier geen tijd voor hebt is het handig om een SEO-bureau in te schakelen die ervaring heeft met Screaming Frog. Dit is namelijk een programma dat onder andere 404-pagina’s detecteert. Niet alleen zijn deze pagina’s niet prettig voor je bezoekers, ook Google merkt dat bezoekers niet lang op je website blijven. Hierdoor zal de pagina minder hoog ranken in de zoekresultaten.

Tip 3: Voorkom virussen op je computer

De laatste tip is wellichte een dooddoener voor je, maar ontzettend belangrijk: vergeet niet om een antivirusprogramma te installeren! Investeer dus in een goede beveiliging van je webshop. Uit onderzoek blijkt namelijk dat gratis virusscanners je onvoldoende beschermen tegen onder andere malware. Verder vormen veel virusbeveiligers een flinke belasting voor je computer. Indien je Windows 8 of 10 hebt zit er standaard Windows Defender bij inbegrepen. Dit programma beschermt je computer echter niet tegen de phisingwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gratis programma’s die getest zijn door de Consumentenbond. Zo weet je zeker dat je goed zit!